Bård Tufte Johansen

Bård Tufte Johansen er en norsk komiker og programleder, best kjent for sitt arbeid sammen med makker Harald Eia. Sammen med Harald Eia har han skrevet og deltatt i flere vellykkede tv-serier på NRK, som U: Natt, Lille Lørdag, Åpen post, Uti vår hage, Team Antonsen, Tre brødre som ikke er brødre, Ut i vår hage 2, Storbynatt og Nytt på Nytt. I 2004-2005 hadde Johansen og Eia også et radioprogram som het Tazte priv. I 2003 spilte Johansen seg selv i den norske filmen Lille Frøken Norge. Han har også gjort karriere som stand-up komiker. I årene 1988-1990 var han vokalist i det progressive rockebandet Utopian Fields.

Selv om de fleste ser på Johansens humor som intelligent, har han skapt kontrovers flere ganger. Som programleder for Åpen post i 2002 gjorde han et stunt utenfor et sykehus hvor Arbeiderpartiets daværende leder Thorbjørn Jagland var innlagt etter vedvarende medietrykk. Bak andre TV-reportere utenfor sykehuset, hoppet Tufte Johansen rundt i en kyllingdrakt og kaklet om medias behandling av Thorbjørn Jagland. Dette hevet betydelig kontrovers i Norge.

 

Lille Lørdag

Lille Lørdag var et lett og lystig sketsj-program som gikk på NRK fra 1995 til 1996. Showet var første gang det norske folk ble kjent med Harald Eia og Bård Tufte Johansen. Programmet var en stor suksess blant de yngre seerne og første steg på veien i det som skulle bli en lysende karriere for dem begge to. Programmet gikk hver onsdag kveld og navnet spilte på begrepet “Lille lørdag” som man ofte omtaler onsdager som.

 

Åpen Post

Åpen Post gikk på NRK fra 1998 til 2002 og plukket opp tråden der Eia og Johansen forlot Lille Lørdag. Showet startet som et rent talkshow med intervjuer og gjester, men senere skled det mer ut i et rent sketsj-show. Showet ble en av Norges mest populære tv-produksjoner. Det ryktes at showet ble lagt ned utelukkende grunnet den kontroversielle episoden hvor Bård Tufte Johansens utførte det som i dag bare er kjent som “Kyllingstunt”, utenfor Rikshospitalet. Etter at showet ble tatt av luften, fortsatte Harald Eia og Bård Tufte Johansen å skape nye vellykkede serier for NRK.

 

Uti vår hage

Uti vår hage bygde videre på det arbeidet Eia og Johansen hadde gjort i Lille Lørdag og Åpen Post. Med seg hadde de dog fått sin gode venn og komiker Atle Antonsen. Formatet på showet var en hovedhistorie som gradvis ville utvikle seg til flere separate, mindre historier. To serier av showet ble produsert og den andre serien fikk tittelen Uti vår hage 2. Gjennom seriene ble man kjent med populære figurer som “Lena” fra Døden på Oslo S og “Oslo losen”. Den første sesongen besto av seks episoder og ble sendt på NRK i 2003, mens den andre sesongen gikk på NRK i 2008, med syv vanlige episoder og en spesialepisode. Den første sesongen var første gang de tre komikerne jobbet sammen.


Team Antonsen

Team Antonsen var et sketsj-show som hadde premiere på NRK i 2004. Showet besto av de kjente komikerne Atle Antonsen, Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Kristopher Schau. I løpet av showet hadde de fire det gjentatte ganger morsomt med nynorsk, samisk, samt en rekke regionale dialekter fra hele Norge, men med hovedvekt på Nord-Norge og byene Bergen og Trondheim. Team Antonsen hadde gjennomsnittlig over 700 000 seere, noe som i Norge er meget gode tall.

Showet ble også satt opp som et eget Live show i Oslos storstue Oslo Spektrum, kalt Team Antonsen Live: En natt. Komikerne planla opprinnelig bare en visning, men da de solgte alle billettene på noen få timer, bestemte de seg for å sette opp et show til under navnet Team Antonsen Live: Bare en natt. Serien vant flere norske komipriser. Under Gullruten i 2004 vant de prisen for “Beste humorshow” og under Komiprisen samme år fikk de prisen for “Beste show”,  samt Komiprisens publikumspris.