Dette gjør de i dag

Selv om det er gått mange år siden Kjetil og Kjartan Show ble tatt av skjermen er det mange som nyter humoren til de to på kanaler som Youtube. Showet var en stor suksess og mange har et sterkt ønske om å igjen se de to på skjermen. Nå skal man aldri si aldri, men det er dessverre lite som tyder på at vi får se de to i aksjon på tv med det første. Begge har de gått videre og skapt seg karriere langt borte fra tv-skjermen.

 

Programmet som gikk på TV2 fra 2003 til 2007, har æren for uttrykk som “snakker vi lunsj” og “aaallright!” og ikke minst “det er deg det”. Dette er uttrykk som er godt festet i hjernebarken på alle som noen gang har hatt gleden av å se showet. For hvem kan vel glemme en Kjartan som sjekker opp damer på stranden bare iført en minimal tangatruse, eller karakteren som stiller de mest absurde spørsmål før han svarer “det er deg det”. Mange år etter at de har lagt sin komikerkarriere bak seg ser livet til de to meget ulikt ut, men de har ikke helt lagt bak seg komedie av den grunn.

 

Hva gjør så Kjartan i dag?

Etter karrieren med Kjetil og Kjartan Show startet Kjartan å jobbe aktivt med barn og unge for å forebygge mobbing. Et tema som har preget og opptatt komikern i mange år, da han selv opplevde lange perioder med mobbing i barn- og ungdomsårene. I dag er tittel som komiker og nasjonal tv-personlighet byttet ut med Trivselsleder, i det pedagogiske programmet med samme navn. Trivselsleder er i dag Skandinavias største program av sin type og de ansatte jobber tett med skoler og elever over hele Norge. Programmet fokuserer på inkludering og aktiviteter i skolene de jobber med i håp om å ikke bare redusere mobbing, men også for å lære både barn og unge hvor viktig det er å jobbe sammen og hvor mye man kan gå glipp av ved å ikke inkludere andre. I tillegg til et anti-mobbeshow, hvor Kjartan fortsatt får brukt mye av sin humor og tv-bakgrunn, jobber han som foredragsholder på de ulike skolene som er med i programmet. I dag brukes programmet av mer enn 1.400 skoler i Skandinavia og skal vi tro Kjartan selv, er dette drømmejobben hans.

 

Hva med Kjetil da?

Kjetil har valgt seg en karriere som ikke ligger så langt unna sin gode venn. I dag har han flere jobber og fyller dagene både som kontaktlærer på Aursmoen ungdomsskole, i tillegg til at han er engasjert av kommunikasjonsbyrået Novateur. Kjetil er i dag bosatt på Sørumsand i Akershus, sammen med sin kone og to barn. Etter at man la ned Kjetil og Kjartan show hadde Kjetil, ifølge et intervju med Se og Hør, humor langt opp i halsen og han så ikke et humorprogram på tv på nesten ti år. Det betyr dog ikke at humoren har forlatt hans liv helt. Både i jobben som kontaktlærer og ikke minst i sitt kommunikasjonsarbeid kommer hans bakgrunn godt med. Etter mange år uten å ha vist tryne på tv ble det klart for Kjetil at humor fortsatt er en betydelig del av livet hans og han startet opp sin egen podcast som heter “Ordfører Bratz”. Ifølge et intervju med nettavisen er karakteren i serien bygd på en tidligere studiekamerat. Podcasten har bra med følgere og selv om det bare er et bi-prosjekt (i alle fall for nå) har alle som savner Kjetil muligheten til å kose seg med ti episoder. Vi kan bare krysse fingre og håpe det kommer flere.